Menu Close

Acces Presa

 Reglementari privind accesul presei:

 Accesul reprezentantilor mass-mediei se face cu permis de vizitare, numai pe baza legitimatiei de acreditare in specialitate si a documentului de identitate, precum si cu acordul managerului spitalului, in urma unei solicitari scrise sau telefonice.

 Reprezentantii mass-mediei pot filma in spitale numai in spatiile pentru care managerul si-a exprimat acordul in mod explicit, iar intervievarea pacientilor sau filmarea acestora se poate face numai in conditiile legii (obtinerea consimtamantului informat al pacientului privind filmarea / fotografierea).

 Managerul de spital desemneaza prin decizie un purtator de cuvant al institutiei, aceasta fiind singura persoana care ii insoteste pe reprezentantii mass-mediei, pe durata prezentei acestora in incinta spitalului.

 Accesul in sectiile spitalului va fi restrictionat si acordat doar cu avizul sefului de sectie.

 Pentru evenimente medicale deosebite (accidente rutiere, accidente de munca, accidente casnice, calamitati etc.), reprezentantii mass-media vor avea acces in spital pe la intrare Triaj si vor fi primiti in holul intrare-triaj.

 Dupa stabilizarea pacientilor si obtinerea unui diagnostic de internare, toate informatiile solicitate de presa vor fi comunicate de catre purtatorul de cuvant al spitalului, in urma consimtamantului pacientului.

 Reprezentant desemnat in relatiile cu presa, purtator de cuvant : Sef Sectie I Prof.Univ.Dr. Monica Pop, telefon contact :